Istekao rok prijave
29/04/2020

NISI MASA – European Short Pitch 2020.

Rok za prijavu

  • 15/06/2020

Vrijeme i mjesto

1. sesija: rezidencijska radionica  - rujan 2020. (točan termin i lokacija bit će objavljeni naknadno)

2. sesija: internetske sesije s mentorima

3. sesija: Koprodukcijski forum -  od 12. do 15. studenog 2020., Brest (Francuska)

Više informacija

European Short Pitch je inicijativa s ciljem promidžbe europskih koprodukcija kratkometražnog filma te povezivanja filmskih profesionalaca iz cijele Europe. Njezin je idejni začetnik i organizator Nisi Masa – mreža europskih filmskih udruga mladih. Sastoji se od scenarističke radionice za razvoj kratkometražnog filma te predstavljanja projekta na koprodukcijskom forumu.

Prihvatljivi prijavitelji
Prijaviti se mogu scenaristi, redatelji i producenti, zasebno ili kao kreativni tim, s projektom kratkog filma. Autori scenarija moraju imati između 18 i 35 godina te biti državljani zemalja članica Programa Kreativna Europa. Također će biti odabrana dodatna 3 neeuropska projekta iz zemalja u kojima Nisi Masa ima svoje organizacije – Kosova i Rusije.   

Struktura programa
Za sudjelovanje će biti odabrano 16 projekata koji će raditi s 4 mentora. Njihovi će autori u rujnu sudjelovati u rezidencijskoj petodnevnoj radionici (točan termin i lokacija radionice bit će objavljeni naknadno). Tijekom radioničkog programa polaznici će imati priliku, osim za suradnju s mentorima, i za sudjelovanje u grupnom radu te u naknadnim individualnim internetskim sesijama, sve u svrhu pripreme svojih projekata za završno predstavljanje na koprodukcijskom forumu.

Koprodukcijski forum održavat će se od 12. do 15. studenog 2020. u sklopu Festivala europskog kratkometražnog filma u Brestu (Francuska). Ondje će polaznici imati mogućnost predstavljanja vlastitih projekata na pitching-sesijama i u okviru individualnih sastanaka s profesionalcima kao i sudjelovanja na okruglom stolu i konzultacijama vezanima uz distribuciju i prodaju kratkometražnih filmova. Najboljem će projektu biti dodijeljena nagrada stručnog povjerenstva u iznosu od 1000 eura.

Kotizacija
Iznosi 650 eura i uključuje troškove radionice, smještaja i života tijekom trajanja radionice za jednu osobu po projektu. Putni troškovi nisu pokriveni.

*U dogovoru s organizatorima, na radionici je moguće sudjelovanje dodatne osobe po projektu, uz dodatno pokrivanje troškova.

Prijava
Prijave projekata šalju se na adresu e-pošte
europeanshortpitch@nisimasa.com, a moraju sadržavati sljedeće elemente:

  • ispunjen prijavni obrazac;
  • scenarij na engleskom jeziku (nema ograničenja u broju riječi, no bitno je imati na umu da je radionica namijenjena kratkometražnim projektima u trajanju do 30 minuta);
  • scenarij na originalnom jeziku (prema vlastitom odabiru, za bolje razumijevanje projekta);
  • životopise kreativnog tima;
  • prezentaciju produkcijske tvrtke (ako je moguće);
  • kandidati mogu priložiti poveznicu na audiovizualno djelo na razmatranje (prethodni rad ili projekt koji se prijavljuje na radionicu).

Rok za prijavu je 29. svibnja 2020.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr