Istekao rok prijave
20/07/2018

NISI MASA – European Short Pitch 2019.

Rok za prijavu

  • 30/09/2018

Vrijeme i mjesto

Prva sesija: 7. – 13. siječnja 2019.

Druga sesija: internetski

Treća sesija: 13. – 17. ožujka 2019.

Dodatne informacije

Više informacija

O radionici

European Short Pitch je scenaristička radionica u kombinaciji s predstavljanjem i pitchingom na koprodukcijskome forumu s ciljem promidžbe europskih koprodukcija kratkoga filma i zbližavanja scenarista, redatelja i drugih filmskih profesionalaca iz cijele Europe.

Prijaviti se mogu scenaristi, redatelji i producenti, zasebno ili kao kreativni tim, s projektom kratkoga filma. Autori scenarija moraju imati između 18 i 35 godina te biti državljani zemalja članica Programa MEDIA ili Albanije, Kosova, Makedonije, Rusije, Turske, Ukrajine.

Polaznici će sudjelovati u trima sesijama radionice: prve dvije namijenjene su radu na scenariju, dok je treća predviđena za predstavljanje projekta na koprodukcijskome forumu.

Kotizacija

650 € ‒ Uključuje troškove radionice, putovanja i smještaja. Postoji mogućnost stipendiranja.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr