Istekao rok prijave
30/04/2021

Next Wave

Rok za prijavu

  • 31/05/2021

Dodatne informacije

Kontakt

nextwave@dffb.de

Više informacija

Next Wave je devetomjesečni program profesionalnog usavršavanja na Deutsche Film- und Fernsehakademie u Berlinu fokusiran na filmska tržišta 21. stoljeća: prodaju, distribuciju, marketing i razvoj publike.

Program, koji će se održavati od listopada 2021. do lipnja 2022., uključuje sudjelovanje na seminarima, radionicama, studijama slučaja i najmanje trima studijskim putovanjima na festivale, filmska tržišta, konferencije i druge filmske škole kao što su: Nacionalna filmska škola u Parizu „La Fémis“, Europski filmski sajam u Berlinu i Marché du Film u Cannesu. Tijekom održavanja programa svaki će sudionik raditi na trima projektima: pojedinačnom projektu, barem jednom praktičnom zadatku razvijenom u suradnji s partnerskim organizacijama te predstavljanju završnog projekta na godišnjem sastanku.

Cilj je programa osposobiti sudionike vještinama potrebnim za svladavanje trenutne infrastrukture, kao i razmišljanjima koja su potrebna za izgradnju novih održivih poslovnih modela za buduću prodaju i distribuciju. Program želi potaknuti sudionike na stvaranje novih marketinških i komunikacijskih metoda i razvijanje originalnih strategija razvoja publike.

Prihvatljivi prijavitelji
Next Wave namijenjen je profesionalcima iz područja prodaje, distribucije, festivala, razvoja publike i marketinga koji imaju relevantno te dokumentirano radno iskustvo od tri do pet godina, a s interesom za stjecanje dubljeg znanja o industriji, stvaranje profesionalne mreže i razvoja vlastitih strategija za buduća filmska tržišta.

Za sudjelovanje u programu bit će odabrano 15 europskih sudionika (u iznimnim će slučajevima biti primljena do tri prijavitelja iz neeuropskih zemalja). Važno je izvrsno znanje govornog i pisanog engleskog jezika. Preporučena dob sudionika je 25 do 33 godine.

Prijave
Da biste se prijavili za radionicu, potrebno je ispuniti prijavnicu koju možete naći na poveznici. Postupak prijave uključuje prijedlog projekta, a u drugom će se krugu, tijekom srpnja 2020., održati videointervju prijavitelja sa selekcijskim povjerenstvom.

Rok prijave je 31. svibnja 2021.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr