Istekao rok prijave
09/12/2019

Mifa Pitches 2020.

Rok za prijavu

  • 05/02/2020

Vrijeme i mjesto

od 16. do 19. lipnja, Annecy (Francuska)

Dodatne informacije

Više informacija

Mifa je međunarodni sajam animiranog filma te je najveći svjetski sajam animacijske industrije u pogledu koprodukcije, kupnje, prodaje, financiranja i distribucije animacijskog sadržaja za sve platforme.

Sajam je usmjeren prema autorima, redateljima i producentima koji trenutno razvijaju animacijski projekt. Cilj je pokazati projekt međunarodnoj sceni.

Prihvatljivi su sljedeći formati: kratki animirani filmovi, dugometražni animirani filmovi, TV animirane serije te projekti s digitalnim iskustvom.

Sajam se održava u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Annecyju u Francuskoj od 16. do 19. lipnja 2020.

Odabrani projekti moći će:

  • sudjelovati u radionici stručnog usavršavanja;
  • prezentirati svoj projekt ispred više od 200 profesionalaca;
  • imati slobodan pristup cijelom međunarodnom sajmu Mifa;
  • natjecati se za službenu nagradu (financiranje, kupovina projekta…).

Poveznica za prijavu

Rok za prijavu je 5. veljače 2020.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr