Istekao rok prijave
01/02/2021

MIDPOINT TV Launch 2021.!

Rok za prijavu

 • 07/02/2021

Vrijeme i mjesto

ožujak 2021. (u Češkoj),

svibanj 2021. (najavit će se naknadno),

studeni 2021. (u Tallinnu, u Estoniji),

*uzimajući u obzir razvoj situacije vezane uz COVID-19 pandemiju!

Dodatne informacije

Kontakt

Katarina Tomkova
Program Coordinator Series
katarina.tomkova@midpoint-institute.eu

Više informacija

Radionica MIDPOINT TV Launch  posvećena je razvoju TV serija odnosno "od ideje do tržišta" te je jedini postojeći rezidencijalni program usavršavanja koji je osmišljen i prilagođen sa svojim sadržajem projektima te njihovim kreativnim timovima koji dolaze iz Srednje i Istočne Europe.

Također, jedini je program ove vrste koji prihvaća ograničeno ( limited ) trajanje TV serija  i one koje su u tijeku (ongoing).

Prijaviti se mogu timovi sastavljeni od producenta i scenarista/redatelja.

Što je sve potrebno za prijavu:

 • osnovna informacija o projektu,
 • logline,
 • kratka i duža verzija sinopsisa Tv serije, 
 • pitch TV serije,
 • opis tri do četiri glavnih likova,
 • izjava o namjeri (statement of purpose),
 • moodboard (nije obavezno),
 • primjer pisanja scenarista koji sudjeluje u timu,
 • fotografije i životopisi tima.
   

Kotizacija iznosi 1800 eura te uključuje pokrivanje troškova sudjelovanja dok troškove putovanja pokrivaju sudionici radionice.

Ljubazno molimo slijediti upute za prijavu putem ove poveznice.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr