9 dana
16/07/2020

MIDPOINT Shorts 2020. – 2021.

Rok za prijavu

  • 12/08/2020

Vrijeme i mjesto

Pripremna online radionica: rujan 2020.

1. radionica: listopad 2020., Prag, Češka

2. radionica: siječanj 2021., Trst, Italija

Dodatne informacije

Više informacija

Program je namijenjen kreativnim timovima (scenarist, redatelj i producent) iz srednje i istočne Europe te šireg Mediterana koji razvijaju profesionalni ili diplomski kratki igrani film u okviru jedne pripremne online radionice i dviju rezidencijskih radionica.

Za prijavu je nužno priložiti osnovne informacije o projektu i članovima timova, logline, završen scenarij ili naprednu verziju proširenog scenoslijeda (treatmenta), sinopsis i financijski plan uz ostalu dokumentaciju.

Kotizacija iznosi 750 eura po polazniku tima (timovi mogu imati najviše 3 člana).

Kotizacija uključuje smještaj, boravak i troškove radionica. Putni troškovi nisu uključeni.

Prijave su otvorene do 12. kolovoza putem poveznice.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr