Istekao rok prijave
02/07/2019

MIDPOINT Shorts 2019.-2020.

Rok za prijavu

  • 26/07/2019

Vrijeme i mjesto

1. radionica: 23. – 28. rujna 2019., Prag, Češka

2. radionica: 16. – 22. siječnja 2020., Trst, Italija

Dodatne informacije

Više informacija

Program je namijenjen kreativnim timovima (scenarist, redatelj i producent) iz srednje i istočne Europe, Baltika i širega Mediterana koji razvijaju profesionalni ili diplomski kratki igrani film. U programu će sudjelovati četiri projekta, u okviru dviju rezidencijalnih radionica.

Za prijavu je nužno priložiti završen scenarij ili naprednu verziju scenoslijeda (treatmenta), uz ostalu dokumentaciju.

Kotizacija

750 eura po polazniku tima (timovi mogu imati najviše 3 člana)

Kotizacija uključuje smještaj, boravak i troškove radionica. Putni troškovi nisu uključeni.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr