Istekao rok prijave
02/07/2019

MIDPOINT Feature Launch 2020.

Rok za prijavu

  • 13/09/2019

Vrijeme i mjesto

1. radionica: 15. – 22. siječnja 2020., Trst, Italija

2. radionica: travanj 2020., Češka/Slovačka

3. radionica: lipanj/srpanj 2020., Prag/Karlovy Vary, Češka

Dodatne informacije

Više informacija

O radionici

Program je namijenjen scenaristima, redateljima i producentima koji razvijaju svoj prvi ili drugi dugometražni filmski projekt. Fokus je na kreativnim timovima iz srednje i istočne Europe, Baltika i širega Mediterana. Svake godine izabire se devet dugometražnih projekata koji prolaze rezidencijalne radionice i predstavljanje unutar četiriju modula.

Za prijavu je potreban detaljno razrađen scenoslijed (treatment) ili prva verzija scenarija, uz ostalu dokumentaciju, a mogu se prijaviti timovi od najviše triju polaznika po projektu (producent, scenarist i/ili redatelj).

Na radionici mogu također sudjelovati polaznici koji se žele usavršavati kao scenaristički savjetnici (script consultants). Svaki od sudionika bit će priključen jednom od projekata te će blisko surađivati s kreativnim timom, uz nadzor mentora. Rok za prijavu za scenarističke savjetnike je 27. rujna 2019.

MIDPOINT će u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Karlovyim Varyima dodijeliti financijsku potporu u vrijednosti 10.000 eura najboljem projektu.

Sesije

1. radionica: 15. – 22. siječnja 2020., Trst, Italija

2. radionica: travanj 2020., Češka/Slovačka

3. radionica: lipanj/srpanj 2020., Prag/Karlovy Vary, Češka

Feature Launch Spotlight – siječanj 2021., predstavljanje projekata na koprodukcijskome sajmu When East Meets West u Trstu, u Italiji

Kotizacija                                                                                

  • 1500 eura za redatelje i scenariste
  • 1800 eura za producente
  • 1250 eura za scenarističke savjetnike

Kotizacija uključuje smještaj, boravak i troškove radionice. Putni troškovi nisu uključeni.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr