Istekao rok prijave
02/04/2021

MFI Script 2 Film 2021. – radionica Mediteranskog filmskog instituta za razvoj scenarija

Rok za prijavu

  • 10/04/2021

Vrijeme i mjesto

1. sesija: 21. lipnja ‒ 2. srpnja 2021., Niziron, Grčka

2. sesija: kolovoz/rujan 2021., internetski

3. sesija: 10. ‒17. listopada 2021., Rodos, Grčka

4. sesija: prosinac 2021., internetski

Dodatne informacije

Kontakt

Eleni Kalogeropoulou
Program Coordinator
Mobile: +30 6978 44 65 91
E-mail: info@mfi.gr | mediterranean.film.institute@gmail.com

Više informacija

Ukratko o radionici:

MFI-jeva radionica predstavlja napredni program usavršavanja koji nudi platformu za razvoj scenarija te razvoj europskih i međunarodnih dugometražnih igranih filmova, serija i dugometražnih dokumentarnih filmova.

Program se sastoji od četiri intenzivne radionice godišnje koje se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima, nudeći ujedno opću metodologiju razvoja za sve uključene projekte.

Cilj je programa cjelovit razvoj scenarija polaznika, od prve pa sve do završne verzije, te stvaranje kvalitetnih scenarija koji će imati snažan utjecaj na međunarodnu publiku.

Program sudionicima također omogućuje alate za uspostavu učinkovitog procesa razvoja projekata (njihovu prezentaciju i financiranje te dogovaranje koprodukcija), poboljšavajući njihov potencijal za različita tržišta i međunarodnu publiku.

Prijavitelji:
Prijavitelji mogu biti europski i međunarodni kreativni timovi (scenaristi, producenti i redatelji) s dugometražnim igranim ili dokumentarnim filmom te serijom u razvoju.

Određeni broj mjesta na radionicama predviđen je također za profesionalce za razvoj scenarija (scenariste, scenarističke savjetnike, televizijske urednike, producente...) bez projekta. Oni će na radionicama sudjelovati kao asistenti mentorima tijekom razvoja projekata polaznika, s ciljem istovremena razvoja vlastitih vještina u okviru praktičnog rada. Kandidati za scenarističke savjetnike prijavljuju se bez projekata.

Mentori:
U programu kao mentori sudjeluju neki od najcjenjenijih scenarista, producenata i stručnjaka iz filmske industrije s područja Europe i SAD-a. Tijekom svake od sesija organizirat će se također predavanje i Q&A s pojedinim istaknutim filmskim stručnjacima.

Kotizacija:

‒ 2500 eura za scenariste, redatelje i producente s projektom

‒ 2000 eura za profesionalce bez projekta.

Kotizacija pokriva troškove sudjelovanja na radionici i smještaja.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr