Istekao rok prijave
25/01/2019

MFI Script 2 Film 2019. – radionica Mediteranskog filmskog instituta za razvoj scenarija

Rok za prijavu

  • 06/03/2019
  • 20/04/2019

Vrijeme i mjesto

od 24. lipnja do 6. srpnja 2019., Nisyros, Grčka

od 13. do 20. listopada 2019., Rodos, Grčka.

Dodatne informacije

Više informacija

Program MFI-ja obuhvaća napredne radionice za pisanje scenarija i razvoj projekata koje se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Riječ je o četirima intenzivnim radionicama – dvjema na grčkim otocima Nisyrosu i Rodosu te dvjema u online obliku koje se provode putem internetskih stranica MFI-ja.

Primarna im je svrha u cijelosti razviti scenarije polaznika, od prve pa sve do završne verzije. Tijekom radionica usredotočenih na analizu, pregledavanje i unošenje izmjena u scenarije nastojat će se povećati umjetnička vrijednost materijala te istovremeno stvoriti kvalitetni scenariji koji će snažno privući međunarodnu publiku.

Određeni broj mjesta za sudjelovanje u radionicama predviđen je za scenarističke savjetnike (script editors) koji će na radionicama sudjelovati kao asistenti mentorima u radu i razvoju projekata polaznika. Kandidati za scenarističke savjetnike prijavljuju se bez projekata.

Prvi rok, 6. ožujka 2019., odnosi se na prijave s projektom.

Drugi rok, 20. travnja 2019., vezan je uz prijave bez projekta.

Kotizacija

2000 eura za scenariste, suscenariste i redatelje

1500 eura za producente (za prvu rezidencijalnu radionicu) + dodatnih 500 eura u slučaju pohađanja druge rezidencijalne radionice

Ovim je iznosima predviđeno pokrivanje troškova smještaja i prehrane.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr