Istekao rok prijave
22/01/2020

Meeting Point – Vilnius 2020.

Rok za prijavu

  • 09/02/2020

Vrijeme i mjesto

od 30. ožujka do 1. travnja, Vilnius (Litva)

Dodatne informacije

Više informacija

Meeting Point – Vilnius međunarodno je događanje audiovizualne industrije koje otkriva, razvija i podupire europske talente i debitantske filmove. Okuplja više od 250 filmskih profesionalaca, a cilj je povezati različite europske makroregije od Baltika do jugoistoka, od Kavkaza do zapadne Europe.

U okviru ovog događanja otvorene su prijave za pitching-sesiju COMING SOON. Pitching-sesija namijenjena je debitantskim filmovima iz cijele Europe, a za sudjelovanje će biti odabrano 20 projekata. Sesija će se održavati od 30. ožujka do 1. travnja o. g. u Vilniusu.

Uvjeti prijave:

  • projekt mora biti debitantski;
  • projekt mora biti igrani, dokumentarni ili animirani film;
  • projekt mora biti u fazi pretprodukcije, produkcije ili postprodukcije, s ciljem završetka projekta u razdoblju od travnja do prosinca 2020.

Kako biste se prijavili na radionicu, morate kreirati vlastiti račun i ispuniti mrežni obrazac slijedeći ovu poveznicu.

Sve prijave moraju sadržavati potpuno ispunjen mrežni obrazac, kratak sinopsis projekta, pismo redatelja te videonajavu prijavljenog projekta i/ili već snimljene dijelove iz istog projekta.

Meeting Point – Vilnius osigurava 3 noćenja za jednog predstavnika po izabranom projektu.

Rok za prijavu je 9. veljače 2020.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr