Istekao rok prijave
02/03/2010

MEDITERANSKA KROS KULTURALNA RADIONICA - ljetna radionica u Dubrovniku

Rok za prijavu

  • 25/03/2010

Vrijeme i mjesto

od 30. 6. do 5. 7. 2010. u Dubrovniku

Dodatne informacije

Više informacija

Libertas film festival od 30. 6. do 5. 7. 2010. organizira MEDITERANSKU KROS KULTURALNU RADIONICU. Ukupno 12 mladih filmaša imat će priliku za povezivanje s kolegama i dodatno usavršavanje. Četiri grupe po tri sudionika – redatelj, snimatelj i producent – napravit će kratki film u trajanju od 3 do 5 minuta na temu pomorac.

Prvi dio filma mora biti snimljen u njihovoj matičnoj zemlji, a pomorac svoje putovanje završava u Dubrovniku. Radionica je organizirana u suradnji s talijanskom producentskom kućom Nest, a mogu se prijaviti svi mladi filmaši iz 27 mediteranskih zemalja. Na radionici će, među ostalima, predavati Mira Furlan, Dante Spinotti i Robert Lantos.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]