Istekao rok prijave
10/05/2019

MEDIMED 2019. – sajam mediteranskog dokumentarnog filma

Rok za prijavu

  • 30/06/2019

Vrijeme i mjesto

10. – 13. listopada 2019., Stiges (Barcelona), Španjolska

Dodatne informacije

Više informacija

MEDIMED raspisuje natječaj za nove dokumentarne projekte u razvoju koji su već osigurali 25 % proračuna i/ili jamstvo emitiranja ili koprodukcijski sporazum. Traže se europski producenti i filmski autori s dokumentarcima u nezavisnoj produkciji, s projektima koji se upuštaju u kreativni rizik, koji obrađuju teme ili perspektive što obično nisu dijelom televizijskog programa.

MEDIMED je u potrazi za snažnim projektima u razvoju ili produkciji koji bi mogli privući međunarodne TV postaje, koproducente ili druge financijere. Moguće je prijaviti pojedinačne projekte ili serijska djela.

Uvjeti za izbor i selekcijski postupak

Projekt mora biti u fazi naprednog razvoja: 25 % proračuna već mora biti potvrđeno. Ako je cilj zatvaranje financijske konstrukcije, projekti mogu biti i u fazi produkcije ili postprodukcije (gruba verzija).

Projekti moraju dostaviti dokaz o potvrđenom sudjelovanju barem jednog partnera: televizijske kuće, distributera, fonda ili zaklade.

Projekti se prijavljuju putem e-pošte ili mrežne stranice do 30. lipnja 2019.

Prijave

Prijave moraju biti na engleskom jeziku. Potrebno je poslati sljedeće dokumente:

  • sinopsis (300 znakova s razmacima)
  • prošireni scenoslijed (treatment) (700 znakova s razmacima)
  • sliku projekta u visokoj rezoluciji (300 dpi)
  • trominutnu najavu (teaser) s engleskim podnaslovima
  • dokument u PDF-u sa sljedećim elementima: sinopsisom, proračunom, financijskim planom. Uz pisma namjere, prošireni scenoslijed, kratke biografije autora/redatelja i pismo producenta, moguće je dostaviti i ostale informacije za koje smatrate da bi bile korisne povjerenstvu prilikom ocjene projekta.

Pitching forum

Bit će izabrano 30 projekata za predstavljanje na središnjem pitching forumu ili na novoosmišljenom ANTI-pitch programu, gdje će se predstaviti 10 projekata u završnim fazama produkcije.

Radionički program svladavanja umijeća javnog predstavljanja projekata vodit će Iikka Vehkalahti i John Marshall, renomirani europski dokumentaristi. Nakon foruma uslijedit će individualni razgovori s financijerima i urednicima programa.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr