Istekao rok prijave
05/05/2017

MEDIMED – 18. izdanje

Rok za prijavu

  • 30/06/2017

Vrijeme i mjesto

12. − 15. listopada 2017., Sitges (Barcelona, Španjolska).

Dodatne informacije

Više informacija

Euromediteranski sajam dokumentarnoga filma

MEDIMED raspisuje natječaj za nove dokumentarne projekte u razvoju koji su već osigurali 25 % proračuna i/ili jamstvo emitiranja ili koprodukcijski sporazum. Traže se europski producenti i filmski autori s dokumentarcima u nezavisnoj produkciji, s projektima koji se upuštaju u kreativni rizik, koji obrađuju teme ili perspektive što obično nisu dijelom televizijskoga programa.

MEDIMED je u potrazi za snažnim projektima u razvoju ili produkciji koji bi mogli privući međunarodne TV postaje, koproducente ili druge financijere. Moguće je prijaviti pojedinačne projekte ili serije.

UVJETI ZA IZBOR I SELEKCIJSKI POSTUPAK

  • Projekt mora biti u fazi naprednoga razvoja: 25 % proračuna već mora biti potvrđeno. Ako je cilj zaokruživanje financijske konstrukcije, projekti mogu biti i u fazi produkcije ili postprodukcije (gruba verzija).
  • Projekti moraju dostaviti dokaz o potvrđenome sudjelovanju barem jednoga partnera: televizijske kuće, distributera, fonda ili zaklade.
  • Projekti se prijavljuju putem e-pošte ili mrežne stranice do 30. lipnja 2017.

ELEMENTI POTREBNI ZA PRIJAVU

Prijave moraju biti na engleskome jeziku. Potrebno je poslati sljedeće:

  • sinopsis (300 znakova s razmacima)
  • prošireni scenoslijed (treatment) (700 znakova s razmacima)
  • sliku projekta u visokoj rezoluciji (300 dpi)
  • trominutnu najavu (trailer) s engleskim podnaslovima
  • dokument u PDF-u sa sljedećim elementima: sinopsisom, proračunom, financijskim planom. Uz pisma namjere, prošireni scenoslijed, kratke biografije autora/redatelja i pismo producenta, moguće je dostaviti i ostale informacije za koje smatrate da bi bile korisne povjerenstvu prilikom ocjene projekta.


Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr