Istekao rok prijave
25/11/2021

M:brane Forum 2022.

Rok za prijavu

  • 02/12/2021

Vrijeme i mjesto

od 15. do 17. ožujka u Malmöu, u Švedskoj.

Dodatne informacije

M:brane jedinstvena je europska platforma čiji je cilj umrežavanje producenata s drugim kolegama i potencijalnim koproducentima. Trodnevni program M:brane Foruma, koji se održava u Malmöu (Švedska), okuplja producente, distributere, prodajne agente i donositelje odluka (festivalske selektore) koji razvijaju projekte svih žanrova za publiku od 3 do 18 godina. 

Znanost i prirodoslovlje su u fokusu m:brane 2022. pomoću kojih se nastoji osnažiti produkcija filma, VR-a, videoigara i drugih iskustava namijenjenih mladoj publici. Drugim riječima,  organizatori Foruma izravno se obraćaju znanstvenoj zajednici. Želja im je stvoriti snažne poveznice između znanstvene zajednice i tzv. "mreže m:brane" kreativnih producenata i redatelja.

Postoje četiri različite kategorija prijava:

MAIN PITCH

REAL YOUNG PITCH

WORK IN PROGRESS PITCH

REAL YOUNG DEVELOPMENTKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]