Istekao rok prijave
13/05/2010

Ljetni medijski studio 2010.

Rok za prijavu

  • 17/05/2010

Vrijeme i mjesto

Radionica će se održavati 4. – 8. srpnja 2010. u Juodkranteu u Litvi.

Dodatne informacije

Kontakt

Inesa Kurklietyte,
Kosciuskos g. 12,
Vilnius,
Litva
tel./faks: +370 5 212 45 60
studija@lmta.lt

Više informacija

Ljetni medijski studio međunarodna je filmska radionica posvećena edukaciji studenata filma iz Europske unije i zemalja članica Programa MEDIA.

Tijekom godina razrađena je kvalitetna struktura rada prilagođena intenzivnom programu edukacije: radionica obuhvaća teorijski (predavanja međunarodno priznatih stručnjaka) i praktični dio (snimanje u sastavu međunarodnih ekipa).

Radionica pruža studentima mogućnost poboljšavanja profesionalnih vještina, širenje vidika i otkrivanje novih talenata.

Polaznici

– europski studenti filmaKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr