Istekao rok prijave
11/02/2019

Ljetna škola IDFAkademije 2019.

Rok za prijavu

  • 10/03/2019

Vrijeme i mjesto

1. – 6. srpnja 2019., Amsterdam, Nizozemska

Kontakt

Više informacija

Ljetna škola IDFAkademije program je za redatelje s debitantskim ili drugim autorskim dokumentarnim projektom. Rad se odvija uz mentorstvo eminentnih filmskih stručnjaka u jednoj od dvije radionice:

  • Razvoj scenarija
  • Konzultacije o montaži.

Radionica razvoja scenarija osmišljena je kako bi se omogućio intenzivan rad na naraciji filmskih projekata u ranim fazama razvoja. Neki su od ciljeva radionice strukturiranje početne ideje ili koncepta u dobro postavljen narativ, odabir karaktera, vizualizacija priče, inkorporiranje višestrukih pripovjednih linija u jednu strukturu itd.

Konzultacije o montaži zahtijevaju projekte koji će imati montiran grubi šnit projekta najkasnije do kraja svibnja. Polaznici će na radionici raditi na finom šnitu s iskusnim montažerima. Tijekom konzultacija polaznici će definirati strukturu filma, identificirati karaktere i okosnicu pripovijedanja, precizirati ritam i dramatsku strukturu.

Za oba programa bit će izabrano po 8 projekata.

Izabrani redatelji imaju mogućnost na radionicu pozvati i kreativnog producenta, suscenarista, a u slučaju pohađanja Konzultacija o montaži obvezno je pridruživanje montažera.

Kotizacija:

850 eura za jednog polaznika, 1250 eura u slučaju pridruženog suradnika.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr