Istekao rok prijave
29/09/2020

Less is More 2021. – program razvoja dugometražnih filmova s ograničenim proračunom

Rok za prijavu

  • 18/10/2020

Dodatne informacije

Više informacija

LIM je europska platforma za razvoj dugometražnih projekata s ograničenim proračunom, nastala suradnjom filmskog laboratorija Le Groupe Ouest iz Francuske s kulturnom udrugom Control N iz Rumunjske, Flamanskim audiovizualnim fondom iz Belgije, Festivalskim uredom u Krakowu i Međunarodnim filmskim festivalom u Transilvaniji.

Platforma je namijenjena scenaristima i/ili redateljima prvog, drugog ili trećeg dugometražnog filma, kao i umjetnicima iz područja kazališta, dokumentarnog filma i vizualnih umjetnosti koji prijavljuju projekt u ranoj fazi razvoja. Bit će izabrano 16 projekata iz cijelog svijeta, kao i 10 europskih producenata / stručnih savjetnika za scenarij (story editora) koji žele steći vještine razvoja dugometražnih projekata unutar niskog proračuna ili mikroproračuna.

Program uključuje 2 rezidencijalne radionice tedogađanjeputem internetskog prijenosa Showcase Event, uzimajući u obzir sudjelovanje stručnjaka iz industrije, a koji dolaze iz cijele Europe.

Za prijavu je potrebno poslati sažetak projekta, kratki scenoslijed, redateljevo motivacijsko pismo, biografiju i filmografiju, pismo namjere s objašnjenjem produkcijskog plana snimanja s ograničenim proračunom te kratki video pitchinga projekta.

Rok za prijavu je 18. listopada 2020.

Kotizacija za scenariste/redatelje iznosi 900 eura i uključuje troškove radionica, smještaj i obroke. Polaznici sami snose putne troškove.

Postoji mogućnost dodjele stipendija.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr