Istekao rok prijave
23/07/2019

Les Arcs Industry Village – otvoren poziv za prijave!

Rok za prijavu

  • 06/09/2019

Vrijeme i mjesto

14. - 17.12.2019. / Les Arcs, Francuska 

Dodatne informacije

Više informacija

Les Arcs Industry Village profesionalno je događanje posvećeno nezavisnoj europskoj filmskoj industriji koje se ove godine održava od 14. do 17. prosinca. Teži što većem eksponiranju obećavajućih projekata iz čitave Europe, predstavljajući istovremeno mjesto susreta i novih partnerstava. Svake godine 550 filmskih profesionalaca (producenata, prodajnih zastupnika, distributera, financijera, predstavnika fondova i dr.) sudjeluje u industrijskim događanjima u okviru festivala.

Filmski sajam The Coproduction Village okuplja 20 odabranih europskih projekata u fazi razvoja koji su u potrazi za potencijalnim koproducentima i/ili financijerima te koji ujedno imaju priliku predstaviti se profesionalcima kao gostima festivala.

Odabrani producenti s projektima imaju mogućnost individualnih susreta, sudjelovanja na konferencijama i događanjima umrežavanja.

Ove su godine zemlje u fokusu Estonija, Finska, Latvija i Litva. Neka će mjesta stoga biti rezervirana za projekte iz tih zemalja. Prošlih su godina gostovali filmski stručnjaci poput Lászla Nemesa, Carle Simón Pipó, Alice Rohrwacher, Rúnara Rúnarssona, Grímura Hákonarsona...

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Projekti u fazi razvoja – rok prijave: 6. rujna 2019.

KRITERIJI PRIHVATLJIVOSTI:

  • igrani, animirani i dokumentarni film u minimalnom trajanju od 70 minuta koji mora biti u fazi razvoja;
  • glavni producent / glavna producentica mora dolaziti iz Europe;
  • redatelj/redateljica mora imati dokaz o prethodno snimljenom kratkom filmu ili dokazati dostatan popis prethodnih radova u drugim umjetničkim područjima;
  • producent/producenti moraju potraživati dodatna financijska sredstva.


Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr