Istekao rok prijave
19/03/2019

Koprodukcijski forum u Bruxellesu

Rok za prijavu

  • 08/04/2019

Vrijeme i mjesto

24. – 25. lipnja 2019., Bruxelles, Belgija

Dodatne informacije

Više informacija

Za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala u Bruxellesu održat će se Koprodukcijski forum s inicijativom promidžbe suradnje europskih i belgijskih producenata kao i s ciljem usavršavanja i pružanja potpore mlađoj generaciji producenata u razvoju prvih projekata. Forum će se održavati 24. i 25. lipnja 2019.

Ove će godine Forum biti organiziran u dva dijela: prvi će biti namijenjen novoj generaciji producenata sa svrhom potpore razvoju projekata putem poslovnih sastanaka i stručnih usavršavanja, dok će se drugi dio fokusirati na producente koji potražuju dodatno financiranje unutar Belgije za dugometražne projekte. Bit će izabrano po 10 projekata za sudjelovanje u nekom od spomenutih dijelova Foruma.

Izabrani producenti bit će pozvani sudjelovati u Forumu u Bruxellesu, a poziv obuhvaća i refundaciju putnih troškova (do 300 eura), smještaj i boravak te akreditaciju za Međunarodni filmski festival u Bruxellesu.

Za prijavu je potrebno priložiti službenu prijavnicu s traženim dokumentima unutar jednog PDF-a i sve dostaviti do 8. travnja na adresu forum@briff.be.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr