Istekao rok prijave
17/09/2018

Koprodukcijski forum Kad istok susretne zapad 2019.

Rok za prijavu

  • 07/11/2018

Vrijeme i mjesto

od 20. do 22. siječnja 2019. u Trstu (Italija)

Dodatne informacije

Kontakt

Više informacija

U okviru idućeg izdanja WEMW-a (20. − 22. siječnja 2019.) bit će predstavljeno novo dvostruko težište, istok i zapad, a okupit će se više od 450 profesionalaca iz više od 35 zemalja, s posebnim fokusom na zemlje srednje i istočne Europe (Češku, Poljsku, Slovačku i Ukrajinu) te zemlje Beneluksa (Belgiju, Luksemburg i Nizozemsku).

Forum je namijenjen dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima u razvoju s osiguranih barem 15 % od ukupnog proračuna te potencijalom za međunarodne koprodukcije, osobito sa zemljama srednje i istočne Europe, Beneluksa ili Italijom. Program foruma uključuje pitching, individualne sastanke, panel-rasprave i predavanja. Odabrani projekti natječu se za nekoliko novčanih nagrada.

PRIJAVA

Svaka prijava mora sadržavati:

- ispunjen internetski obrazac prijave

- opis projekta na engleskom jeziku (prošireni scenoslijed (treatment), 5 − 8 stranica)

- financijski plan

- kratak videoisječak prijavljenog projekta ili redateljevih prethodnih radova.

Za prijavu i prilaganje svih traženih materijala potrebno je otvoriti korisnički račun i ispuniti internetski obrazac na ovoj poveznici: https://vp.eventival.eu/trieste/2019.

SELEKCIJA

Odabrani projekti bit će poznati sredinom prosinca, a svi odabrani producenti dobit će besplatnu WEMW-ovu akreditaciju Industry.

NAGRADE WEMW-a:

  • Filmski centar Srbije – novčana nagrada
  • stipendija EAVE-a sudjelovanje na radionici EAVE-a 2019.
  • Flow Postproduction Award − nagrada u iznosu od 15.000 eura za postprodukciju
  • EWA − nagrada Europske ženske audiovizualne mreže – novčana nagrada najboljoj redateljici
  • Producers Network – besplatna akreditacija za sudjelovanje u okviru navedenog programa Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu
  • Asterisk Visual Marketing Award – cjelokupna priprema tzv. paketa projekta koji uključuje izradu postera, dizajna, uređivanje sadržaja i teksta odabranog projekta
  • Bratislava Film Residence Award – sedmodnevna radionica pod vodstvom međunarodnih mentora

*Albanija, Armenija, Austrija, Azerbajdžan, Belgija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Kazahstan, Kosovo, Latvija, Litva, Luksemburg, Mađarska, Makedonija, Malta, Moldavija, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švicarska, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo, UkrajinaKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr