Istekao rok prijave
01/10/2020

Kids Kino.Lab – radionica pisanja scenarija za filmove za djecu

Rok za prijavu

  • 23/10/2020

Vrijeme i mjesto

  • Prva sesija – u  siječnju 2021. u Poljskoj
  • Druga sesija – u ožujku 2021. u Antwerpenu (Belgija)
  • Treća sesija – u svibnju/lipnju 2021. u Zlínu (Češka)
  • Četvrta sesija – u rujnu 2021. u Varšavi (Poljska)

Dodatne informacije

Više informacija

Međunarodni program usavršavanja Kids Kino.Lab namijenjen je razvoju filmskih projekata za mlade, a mogu se prijaviti timovi producenata i scenarista. U sklopu Kids Kino.Lab održava se radionica razvoja scenarija u organizaciji Education Department of New Horizons Association iz Poljske.

Radionica za razvoj scenarija za filmske i televizijske projekte za mlade osmišljena je kroz rad na scenariju unutar dvanaest grupa uz vodstvo dodijeljenog mentora. Polaznici radionice sudjelovat će u razvoju scenarija od početne ideje (sinopsisa) do stvaranja prve ili druge verzije scenarija projekta. Osim rada na scenariju, bit će organizirana i dodatna edukacija za polaznike te rad na produkcijskom aspektu projekta (okvirni proračun, financijski i promidžbeni plan).

Ovogodišnje, peto izdanje radionice podrazumijevat će četiri različite sesije (u Poljskoj, Belgiji i Češkoj) uz određeni broj online sesija.

Potrebna dokumentacija za prijavu:

  • naziv projekta, logline, sinopsis, zemlja produkcije, format i žanr projekta (film, TV serija, odnosno igrani/dokumentarni/animirani projekt), izvor ideje (originalna ideja i/ili adaptacija), ciljane skupine, osnovne informacije o producentu i scenaristu (CV), fotografije producenta i scenarista
  • treatment (scenoslijed projekta) i karakterizacija likova uz autorsku koncepciju
  • na radionicu se prijavljuje online
  • poveznica na prijavu: registracija

Napomena:

Radionica će se održavati na engleskom jeziku.

Kotizacija:

1600 € (po timu)Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr