Istekao rok prijave
17/09/2018

Kad istok susretne zapad – First Cut Lab 2019.

Rok za prijavu

  • 06/12/2018

Vrijeme i mjesto

od 20. do 22. siječnja 2019. u Trstu u Italiji

Dodatne informacije

Više informacija

First Cut Lab program je u sklopu koprodukcijskog foruma When East Meets West osmišljen za tri dugometražna igrana filma iz Istočne Europe ** i Italije koja se nalaze u fazi montaže. Odabrani timovi redatelja i producenata (sudjelovanje montažera nije obavezno) imat će priliku savjetovati se s iskusnim montažerima i dobiti povratne informacije od vrhunskih međunarodnih filmskih profesionalaca (festivalskih programera, prodajnih agenata i kreativnih producenata, itd.).

Kriteriji:

Glavni kriterij selekcije bit će predočeni talent redatelja i/ili producenta.

Svi prijavljeni projekti moraju biti recentni, te ne smiju biti prethodno javno prikazani.

Projekti moraju biti dugometražni filmovi s ciljem kinodistribucije, minimalnog trajanja 70 minuta.

Projekti mogu biti u različitim fazama postprodukcije, ali se preporuča prijava projekata koji su ranim fazama montaže.

Projekt bi trebao biti pogodan za međunarodne koprodukcije.

Projekti moraju biti iz jedne od dolje navedenih zemalja:

**Albanija, Armenija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Crna Gora, Češka, Estonija, Grčka, Gruzija, Hrvatska, Kazahstan, Kosovo, Latvija, Litva, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Turska, Ukrajina ili Italija.

Prijave moraju sadržavati ispunjenu prijavnicu i video materijal minimalnog trajanja 60 minuta, dostupan preko linka za streaming platformu (npr. Vimeo), s engleskim titlovima.

Nema kotizacije za prijave. Sudionicima radionice osigurana je akreditacija za Forum.

Za ispunjavanje prijave i prilaganje svih traženih materijala potrebno je otvoriti korisnički račun i ispuniti online obrazac na ovoj poveznici: https://vp.eventival.eu/trieste/2019Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr