Istekao rok prijave
13/09/2017

Kad istok susretne zapad 2018.: Co-production Forum

Rok za prijavu

  • 31/10/2017

Vrijeme i mjesto

od 21. do 23. siječnja 2018. u Trstu u Italiji

Više informacija

U sklopu idućega izdanja WEMW-a (21. − 23. siječnja 2018.) bit će predstavljeno novo dvostruko težište, istok i zapad, a okupit će se više od 400 filmskih djelatnika iz više od 30 zemalja te, osobito, iz regija u fokusu: nordijskih zemalja* i jugoistočne Europe**.

Prijaviti se mogu producenti iz svih europskih zemalja, Kanade, SAD-a i Latinske Amerike, a WEMW će odabrati 20 projekata u razvoju.

KRITERIJI:

  • projekti moraju biti dugometražni igrani ili dokumentarni filmovi u razvoju s osiguranih barem 15 % ukupnoga proračuna;
  • projekti iz nordijskih zemalja*, po mogućnosti s potencijalom za koprodukciju ili sufinanciranje s jugoistočnom Europom ili Italijom;
  • projekti iz jugoistočne Europe**, po mogućnosti s potencijalom za koprodukciju ili sufinanciranje s nordijskim zemljama ili Italijom;
  • projekti iz svih drugih europskih zemalja***, Kanade, SAD-a i Latinske Amerike, po mogućnosti s potencijalom za koprodukciju ili sufinanciranje s nordijskim zemljama, jugoistočnom Europom ili Italijom.

PRIJAVA

Svaka prijava mora sadržavati:

  • ispunjen internetski obrazac za prijavu,
  • opis projekta na engleskome jeziku (prošireni scenoslijed (treatment), 5 − 8 stranica),
  • financijski plan,
  • kratak videoisječak prijavljenoga projekta ili redateljevih prethodnih radova.

Za ispunjavanje prijave i prilaganje svih traženih materijala potrebno je otvoriti korisnički račun i ispuniti online obrazac na ovoj poveznici: https://vp.eventival.eu/trieste/2018.

SELEKCIJA

Odabrani projekti bit će poznati sredinom prosinca, a svi odabrani producenti dobit će besplatnu WEMW-ovu Industry akreditaciju.

NAGRADE WEMW-a

Osim EAVE-ove stipendije, nagrade FLOW za postprodukciju, EWA – nagrade Europske ženske audiovizualne mreže (novčana nagrada najboljoj redateljici) i nagrade PRODUCERS NETWORK, svi odabrani projekti natječu se za novo priznanje − Nagradu za razvoj Filmskog centra Srbije, koja podrazumijeva dodjeljivanje iznosa od 3000 eura najboljemu projektu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

*Danska, Finska, Island, Norveška, Švedska

**Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Slovenija, Srbija

***Armenija, Austrija, Azerbajdžan, Belgija, Bjelorusija, Cipar, Češka, Estonija, Francuska, Gruzija, Irska, Italija, Kazahstan, Latvija, Litva, Luksemburg, Mađarska, Malta, Moldavija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Španjolska, Švicarska, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo, UkrajinaKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr