Istekao rok prijave
19/01/2018

Javni poziv za šesto izdanje Višegradskoga foruma animacije

VAF Třeboň (1. − 3. svibnja 2018., Republika Češka) vodeća je manifestacija iz perspektive razvoja projekata s područja animiranoga filma u srednjoj i istočnoj Europi. Kao i svake godine, animirani projekti u razvoju natječu se u dvjema kategorijama: kratkih filmova (pojedinačnih filmova kraćih od 20 minuta) i serija/TV sadržaja (internetskih i TV serija bilo kojega formata i pojedinačnih filmova duljih od 20 minuta).

Pobjednicima u objema kategorijama bit će dodijeljena tradicionalna financijska potpora od 2000 eura za daljnji razvoj. Osim toga, pobjednički projekt TV serije dobiva i mogućnost izravnoga sudjelovanja na Cartoon Forumu 2018Suradnja VAF-a i cijenjenoga udruženja CARTOON se širi: prvi će se put organizirati i predstavljanje projekata animiranih dugometražnih filmova.

Zahvaljujući suradnji s radionicom Animation Sans Frontières (ASF), jedan odabrani redatelj ili producent bit će nagrađen stipendijom u iznosu od 1000 eura. Dodijelit će se također nagrada za postprodukciju zvuka: iznos od 1000 eura dobit će najbolji kratki film koji će tim sredstvima pokriti troškove postprodukcije zvuka te petodnevni najam studija i rad inženjera zvuka, a koji će odraditi poljski studio Piotra Kubiaka.

VAF Třeboň 2018. organizira se u suradnji s ANIFILM-om – Međunarodnim festivalom animiranoga filma (1. − 6. svibnja 2018., Republika Češka). Surađuje i s Cartoon Forumom, podržavaju ga Potprogram MEDIA Kreativne Europe i Češki državni fond za kinematografiju, a sufinanciraju profesionalne organizacije iz Češke (ASAF, Udruženje češkog animiranog filma), Mađarske (MOME ANIM, Sveučilište Moholy-Nagy za umjetnost i dizajn, Budimpešta), Poljske (SPPA, Poljsko udruženje producenata animiranoga filma), Slovačke (APAF, Slovačko udruženje producenata animiranoga filma) i Slovenije (:D'SAF!, Slovensko udruženje animiranoga filma).Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr