Istekao rok prijave
14/09/2020

Institut Erich Pommer – Osnovni pravni i financijski okvir: Program o europskoj koprodukciji 2020.

Rok za prijavu

  • 22/10/2020

Vrijeme i mjesto

Online radionica: 22. – 24. listopada 2020.

Više informacija

Radionica Instituta Erich Pommer naglasak stavlja na načine uspješnog ostvarivanja europskih koprodukcija, uključujući predavanja na temu njihovih financijskih strategija i odgovarajućih pravnih okvira, te također pruža uvid u različite programe državnih potpora i poreznih olakšica.

Prihvatljivi prijavitelji su filmski i televizijski profesionalci kao što su producenti, distributeri, urednici i sl., koji su zainteresirani za koprodukciju.

Radionica omogućuje:

  • duboko razumijevanje financijskih i pravnih okvira europskih koprodukcija;
  • stručne savjete i praktične alate namijenjene zaštiti vlastitih interesa;
  • uvid u najnovije studije slučajeva;
  • pristup renomiranim producentima i vodećim stručnjacima filmske industrije;
  • interaktivne sesije;
  • priliku za testiranje i primjenu naučenog;
  • odlične prilike za umrežavanje i ostvarivanje dugotrajnih kontakata s europskim audiovizualnim stručnjacima tijekom programa.

Kotizacija iznosi 590 eura. Postoji mogućnost dobivanja stipendija!

Detaljnije informacije pronađite na poveznici.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]