Istekao rok prijave
24/01/2020

IDFAkademija ljetna škola 2020.

Rok za prijavu

 • 20/02/2020

Vrijeme i mjesto

od 29. lipnja do 4. srpnja, Amsterdam (Nizozemska)

Dodatne informacije

Više informacija

IDFA - International Documentary Film Festival Amsterdam organizira ljetnu školu, koja se održava od 29. lipnja do 4. srpnja, a prijave za sudjelovanje primaju se do 20. veljače.

Sudionici

Ljetna škola namijenjena je:

 • redateljima koji stvaraju svoj prvi ili drugi dokumentarni film;
 • projektima (8) u fazi razvoja scenarija i projektima (8) u fazi grube montaže;
 • kreativnim dokumentarnim projektima.

Studenti akademije ili neke druge filmske škole se ne mogu prijaviti.

IDFA nastoji podržati jednaki broj zapadnoeuropskih i nezapadnoeuropskih projekata. Odabrat će se par projekata, bilo za razvoj scenarija ili savjetovanje u montaži, koji su već primili sredstva od Jan Vrijman Fonda, koji podržava filmaše iz zemalja u razvoju.

Odabrani filmaši imat će priliku dovesti partnera: kreativnog producenta ili koscenarista. Sudionici trebaju tečno znati engleski jezik te biti u mogućnosti sudjelovati na cijeloj ljetnoj školi.

Prijava mora sadržavati:

  • sinopsis (maksimalno 400 riječi) i logline (maksimalno 50 riječi);
  • opis projekta, uključujući vizualni stil, opis likova, priču, pozadinske informacije itd. (maksimalno 1500 riječi);
  • jasnu naznaku faze razvoja / produkcije i provizorni raspored produkcije;
  • detaljnu biografiju i filmografiju sudionika (maksimalno 500 riječi);
  • po izboru: preporuke iskusnih filmskih stručnjaka (redatelja, producenata, službenih tijela, filmskih akademija…);
  • pismo motivacije koje detaljno pojašnjava istraživačku fazu projekta i cilj(eve) koji bi se postigli tijekom ljetne škole (maksimalno 750 riječi);
  • fotografije projekta (ako su dostupne).

Poveznica za prijavu

Kotizacija iznosi 850 eura (jedna osoba) ili 1250 eura (dvije osobe), a ne pokriva putne troškove i hranu.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr