Istekao rok prijave
15/07/2020

IDFA DocLab Forum 2020.

Rok za prijavu

  • 01/08/2020

Vrijeme i mjesto

16. – 20. studenog 2020., Amsterdam, Nizozemska

Dodatne informacije

Više informacija

Međunarodni festival dokumentarnog filma u Amsterdamu (IDFA) najavio je online izdanje DocLab Foruma, koji se održava od 16. do 20. studenog 2020. Prijave za sudjelovanje primaju se do 1. kolovoza.

DocLab Forum otvoren je za raznovrsne interaktivne dokumentarne projekte u svim fazama produkcije koji variraju od webdocsa, projekata virtualne stvarnosti i umjetne inteligencije do fizičkih instalacija, multimedijskog novinarstva, izvedbi uživo i svega ostalog što prenosi dokumentarnu priču ili istražuje nepoznate stvarnosti.

Premda je trenutna pandemijska situacija DocLab Forum pretvorila u internetsko događanje, sudionici koji su u mogućnosti putovati u studenom imat će priliku gledati filmove u kinima, upoznati se s odabranim projektima i sudjelovati u aktivnostima dokumentarne industrije u Amsterdamu.

Odabrani projekti bit će predstavljeni potencijalnim sufinancijerima i koproducentima. Postojeće kategorije Round Table Pitches i (Demo) Project Presentations ostat će nepromijenjene iako su u online izdanju. Dogovoreni individualni sastanci zainteresiranih stranaka također će biti omogućeni poslije samih predstavljanja.

Detaljno pojašnjene kriterije za prijavu projekata moguće je pronaći na sljedećim poveznicama:

postupak prijave,

pravilnik i

prijavnica.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]