Istekao rok prijave
12/07/2018

IDFA DocLab Academy

Rok za prijavu

  • 01/09/2018

Vrijeme i mjesto

16. – 20. studenoga 2018., Amsterdam

Dodatne informacije

Više informacija

O radionici

DocLab Academy međunarodni je program namijenjen novim talentima u području dokumentarnoga filma i interaktivnih medija. Petodnevni program odvija se za vrijeme Međunarodnoga filmskog festivala dokumentarnoga filma u Amsterdamu.

Program nudi predavanja, radionice, stručne uvide u portfelje, individualne sastanke sa stručnjacima, posjete studijima, sudjelovanje u forumu IDFA Crossmedia i drugim industrijskim događanjima kao i projekcijama filmova.

Kotizacija

240 €Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr