Istekao rok prijave
26/01/2010

Filmsko-financijski forum EAVE

Rok za prijavu

  • 19/02/2010

Vrijeme i mjesto

15. – 18. travnja 2010. u Luxembourgu

Dodatne informacije

Kontakt

EAVE,
238c, rue de Luxembourg,
Bertrange,
L-8707 Luxembourg
tel.: +35 2 4452 1051
faks: +352 4452 1070
[email protected]

Više informacija

O radionici

U vrijeme kada postaje sve teže zatvoriti financijsku konstrukciju filma producenti trebaju upoznati stručne osobe, dobro vladati kompliciranim aspektima financiranja filma te znati nositi se sa složenim ugovornim pitanjima kako bi realizirali svoj projekt. Ova radionica obuhvaća istraživanje i nudi obavijesti o posljednjim financijskim promjenama te javnim i privatnim izvorima financiranja u Europi, o koprodukciji, poreznim poticajima, prodajnom i distribucijskom tržištu, uslugama banaka i novim tendencijama u sektoru.

Budući da većina filmova produciranih u Europi raspolaže malim ili srednjim proračunom, naglasak će biti stavljen na stvarno financijsko stanje polaznika te će im se ponuditi rješenja prilagođena njihovim potrebama i projektima. Forum je zamišljen kao okrugli stol s izlaganjima o različitim aktualnim temama, nakon kojih će uslijediti otvorena rasprava između polaznika i vodećih stručnjaka za financije i film.

Kako bi se postigla maksimalna razina interaktivnosti, broj polaznika je ograničen. Takva koncepcija omogućuje usredotočivanje na malu grupu i specifične potrebe svakoga pojedinog polaznika te olakšava umrežavanje.

Polaznici

–    producenti i s njima povezani filmski stručnjaci
–    osobe iz financijskih i pravnih područja
–    kreatori politike i konzultanti

Kotizacija

Kotizacija za prvoga člana ekipe iznosi 1.300 €, a za drugoga člana koji dolazi iz iste tvrtke 600 €. Iznos kotizacije smanjuje se na 900 € za bivše polaznike radionica EAVE (European Producer's Workshop i Film Marketing Workshop). Kotizacija uključuje troškove smještaja i polupansiona tijekom triju dana.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]