Istekao rok prijave
12/09/2009

Fabulafilm: Radionice MAIA

Rok za prijavu

  • 18/09/2009

Vrijeme i mjesto

Kreativni aspekti razvoja
23. - 27. ožujka 2009. u Fara Sabini u Italiji
Rok za prijavu: 13. ožujka 2009.

Financijski i pravni aspekti razvoja
4. - 8. svibnja 2009. u Budimpešti u Mađarskoj
Rok za prijavu: 24. travnja 2009.

Marketing i distribucija tijekom razvoja
5. - 9. listopada 2009. u Bratislavi u Slovačkoj
Rok za prijavu: 25. rujna 2009.

Dodatne informacije

Kontakt

Graziella Bildesheim
Voditeljica studija
Piazza Dante 7
00185 Rim
Italija
Tel: 39 06 977 48 203
Faks: 39 06 977 48 203
maia@fabulafilm.com

Više informacija

Prijaviti se do 18. rujna za završnu radionicu u  listopadu 2009. u Bratislavi u Slovačkoj.

Radionice MAIA su program izobrazbe namijenjen novim stručnjacima u audiovizualnom sektoru, s ciljem stjecanja temeljnih vještina za vođenje dokumentarnih projekata kroz sve faze razvoja.

Radionice MAIA uključuju tri radionice, a svaka traje po 5 dana. Kroz radionice će biti obrađene sljedeće teme vezane uz razvojni proces:

Kreativni aspekti razvoja

Traženje scenarija; analiza i razvoj; odabir i rad s kreativnim timom; osnove dramaturgije; alternativni oblici pisanja scenarija; osmišljavanje ideja za dokumentarne filmove; mogućnosti koje pruža digitalna tehnologija.

Financijski i pravni aspekti razvoja

Kako do raspoloživih privatnih i javnih sredstava u različitim europskim zemljama; procjena prednosti i nedostataka određene aktivnosti te priprema poslovnog plana projekta; upoznavanje pravnih propisa vezanih uz autorska prava; planiranje sudjelovanja u koprodukcijama.

Marketing i distribucija tijekom razvoja

Upravljanje digitalnim pravima i novim mogućnostima za distribuciju u digitalnom okruženju; pripremanje prezentacije projekta na tržištu kojem je namijenjen; koprodukcijska tržišta i forumi s posebnim naglaskom na događanja vezana uz dokumentarne filmove; distribucija dokumentarnih filmova; distributeri i tvrtke specijalizirane za prodaju; predfinanciranje; distribucijska strategija.

Datumi i mjesto održavanja radionica

Polaznici mogu prisustvovati određenoj radionici ili svim trima radionicama. Za svaku od njih utvrđen je poseban rok za prijavu.

Uvjeti za polaznike

20 mjesta namijenjeno je polaznicima koji imaju iskustva s kratkim filmovima i/ili dokumentarnim filmovima i koji žele započeti svoj prvi projekt igranog filma.

Kotizacija

€600 za svaku radionicu uključujući smještaj i pansion.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr