Istekao rok prijave
09/04/2014

Ex Oriente Film 2014.

Rok za prijavu

  • 01/06/2014

Vrijeme i mjesto

prva sesija od 21. do 26. srpnja 2014. u Rijeci ( u suradnji s radionicom REFINERI)

druga sesija od 22. do 28. listopada 2014. u Jihlavi, u Češkoj ( u okviru Međunardnog filmskog festivala u Jihlavi)

treća sesija od 2. do 8. ožujka 2015. u Pragu, u Češkoj ( u okviru Foruma istočne Europe)

Dodatne informacije

Kontakt

Više informacija

Ovaj jednogodišnji program stručnoga usavršavanja s naglaskom na razvoju dokumentarnih filmova namijenjen je stručnim timovima redatelja i producenata iz Europe. Cilj mu je pružanje pomoći u vođenju i usmjeravanju razvoja i sufinanciranja kreativnih dokumentaraca srednje i istočne Europe.

Tijekom petodnevnih ili sedmodnevnih sesija redatelji i producenti imat će priliku, putem suradnje s iskusnim europskim producentima, redateljima, audiovizualnim stručnjacima i televizijskim urednicima, usavršavati razvoj priče i nacrt financijske strategije projekta te otkriti uspješne načine pronalaska međunarodnih partnera.

S obzirom da je njihovo sudjelovanje poduprto manjom stipendijom, koja podrazumijeva omogućivanje konzultacija i potporu pri umrežavanju, sudionici radionica jednako su tako pozvani prisustvovati na pojedinim bitnim međunarodnim susretima audiovizualne industrije.

Svakako imajte na umu da radionica Ex Oriente Film uzima po jedan filmski projekt iz starijih članica Programa MEDIA. Naglasak je ipak na prijavama novih članica spomenutoga Programa te njihovim specifičnim potrebama.

Polaznici

Ukupno 28 sudionika – 14 redatelja i 14 producenata (i producent i redatelj moraju biti prisutni na radionici).

Kotizacija

Iznosi 1.500 eura po odabranome projektu; postoji mogućnost stipendija za polaznike iz novih članica Programa MEDIA.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr