Istekao rok prijave
11/07/2017

EWA-in rezidencijalni program za scenaristice u Berlinu

Drugi rezidencijalni program EWA-e namijenjen scenaristicama izvrsna je inicijativa s ciljem podrške novim naraštajima mladih talentiranih scenaristica među EWA-inim članicama, koja im može pomoći da naprave prve korake u filmskoj industriji strateškim pozicioniranjem projekta s najboljim mogućim scenarijem. Jedna odabrana scenaristica ili redateljica dobit će priliku raditi s mentorom savjetnikom prije Berlinalea te sudjelovati na EFM-u u okviru Berlinalea 2018., gdje će imati mogućnost stvaranja važnih kontakata.

Komu je namijenjen?

  • Scenaristici, scenaristici/redateljici ili scenaristici/producentici s europskim državljanstvom i prebivalištem (47 zemalja Vijeća Europe) koja je napisala scenarij ili režirala barem jedan dugometražni film (igrani ili dokumentarni), koji je ušao u distribuciju (kino, televizija, festivali) u barem jednoj europskoj zemlji. Scenarističke ekipe neće se uzimati u obzir.
  • Članici EWA-e. Ako niste članica EWA-e, pozivamo vas da se priključite.
  • Scenaristici koja ima spremnu radnu verziju scenarija za dugometražni film na engleskome jeziku. U obzir dolazi samo igrani film.
  • Za film koji se većinski snima na području Europe.

Ponuda

Povratni putni troškovi za Berlin. Smještaj u privatnoj sobi u Berlinu od 22. siječnja 2018. do 22. veljače 2018., uključujući četiri radna sastanka s poznatim scenarističkim savjetnikom (tri u Berlinu te jedan sastanak putem Skypea poslije Berlinalea), te akreditacija za Berlinale.

Molimo vas da tražene materijale pošaljete najkasnije do 15. rujna na contact@ewawomen.com, s naznakom predmeta: EWA's screenwriting residency – VAŠE IME.

U programu će sudjelovati scenaristička savjetnica Suzanne Pradel.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr