Istekao rok prijave
11/10/2019

Eurodoc 2020. - radionica za razvoj dokumentarnog filma

Rok za prijavu

  • 29/11/2019

Dodatne informacije

Više informacija

O radionici

Eurodoc je jednogodišnji program namijenjen producentima dokumentarnih filmova kao i savjetnicima za proizvodnju (comissioning editors / executives) te predstavnicima filmskih fondova koji žele usavršiti stručno znanje i usmjeriti svoj projekt prema međunarodnome tržištu.

Radionica se sastoji od triju jednotjednih sesija – u ožujku, lipnju i studenome, u različitim zemljama. Prva se radionica fokusira na razvoj i scenarij projekta te rješavanje autorskih prava i izvora financiranja. U drugoj se dovršava izrada proračuna, financijskoga plana i priprema paketa za distribuciju. U posljednjoj se sesiji projekti sagledavaju unutar individualnih konzultacija s relevantnim stručnjacima.

Bit će izabrano 26 sudionika na temelju kvalitete projekta i njegova međunarodnoga potencijala, kvalitete prethodnih projekata kandidata i poznavanja jezika (engleskoga i francuskoga). Eurodoc potiče sudjelovanje kandidata iz zemalja niskoga produkcijskog kapaciteta.

Kotizacija

2800 €

Dostupne su stipendije za troškove smještaja.

Rok za prijavu je 29. studeni 2019.

Link za prijavu: https://project-eurodoc.festicine.fr/enKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr