Istekao rok prijave
26/01/2010

ENGAGE 2010.

Rok za prijavu

  • 29/01/2010

Vrijeme i mjesto

od travnja do rujna 2010. u Dublinu u Irskoj

Dodatne informacije

Kontakt

Tamara Van Strijthem,
Screen Academy Scotland,
Edinburgh Napier University,
2a Merchiston Avenue,
Edinburgh EH10 4NU,
UK
tel.: +44 131 455 2615
[email protected]

Više informacija

O radionicama

ENGAGE 2010. u okviru triju radionica okuplja 24 studenta filma i mlada scenarista ili scenarista/režisera i producenta koji su nedavno diplomirali iz cijele Europe. One će se održavati u Irskoj, Škotskoj, Estoniji i Finskoj tijekom šestomjesečnoga razdoblja.

Screen Academy Scotland (Skillset Screen and Media Academy) pri Sveučilištu Napier u Edinburghu, Institute of Art, Design and Technology (IADT) u Dun Laoghaireu (sjedište irske nacionalne filmske škole National Film School), Baltic Film and Media School pri Sveučilištu u Talinnu i University of Art and Design u Helsinkiju (Taik) vodeće su europske institucije za praktično istraživanje filma. ENGAGE je nastao kao rezultat upravo njihove međusobne suradnje.

Naglasak je stavljen na tri ključna područja:

  • pisanje scenarija za niskobudžetne međunarodne filmove i televizijske igrane filmove
  • razvoj i koprodukciju igranih filmova te dokumentarnih filmova za europsko tržište
  • produkciju i distribuciju u digitalnome dobu.

Datumi održavanja radionica

1. radionica: početak travnja 2010. u Dublinu u Irskoj
2. radionica: sredina lipnja 2010. u Edinburghu u Ujedinjenome Kraljevstvu
3. radionica: sredina rujna 2010. u Talinnu u Estoniji te u Helsinkiju u Finskoj

Polaznici

–    polaznici zadnje godine studija ili
–    osobe koje su nedavno diplomirale na studiju filma nekoga europskog sveučilišta

Kotizacija

Kotizacija po polazniku iznosi 500 €, a od kandidata se očekuje sudjelovanje u svim radionicama.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]