Istekao rok prijave
18/12/2019

EAVE Ties That Bind 2020: radionica za azijsko-europske koprodukcije

Rok za prijavu

 • 06/02/2020

Vrijeme i mjesto

dvije rezidencijalne radionice u godini

Dodatne informacije

Više informacija

Ties That Bind vodeći je program usavršavanja čiji je cilj razvoj europsko-azijskih koprodukcija. Namijenjen je europskim i azijskim producentima, kao i drugim europskim filmskim stručnjacima (prodajnim predstavnicima, distributerima, predstavnicima koprodukcijskih sajmova, izbornicima festivalskih programa, ulagačima itd.) i europskim producentima bez projekta koji su zainteresirani za suradnju s Azijom.

Polaznici će raditi s vodećim stručnjacima iz filmske industrije s oba kontinenta. Fokus radionice stavljen je na razvoj scenarija, koprodukciju između Azije i Europe, javna i privatna financiranja, promidžbu i distribuciju te na pravne aspekte koprodukcije.

Program se sastoji od dviju radionica:

 1. u Udinama, u Italiji, 27. travnja – 1. svibnja 2020., za vrijeme održavanja Far East Film Festivala i filmskog sajma FOCUS ASIA;
 2. u Singapuru, kraj studenog – početak prosinca, za vrijeme trajanja filmskog foruma Southeast Asian Film Financing (SAFF).

Prijave:

Za polaznike s projektom:

 1. ispunjena prijavnica
 2. motivacijsko pismo
 3. CV (1-2 stranice) producenta i redatelja
 4. kratak opis produkcijske kuće i popis produciranih djela (u razvoju, pretprodukciji, produkciji…)
 5. pismo namjere producenta (1 stranica – opis produkcijskog plana)
 6. pismo namjere redatelja (1 stranica – autorska umjetnička vizija i koncepcija)
 7. planirani proračun (1 stranica, vrijednosti izražene u eurima) i financijski plan (1 stranica, vrijednosti izražene u eurima)
 8. sinopsis (1 stranica)
 9. treatment (8-10 stranica).

Scenariji ne trebaju biti priloženi prijavnici, ali mogu biti zatraženi u tijeku evaluacije projekata. Trebali bi biti pripremljeni do 2. travnja za rad na prvoj radionici.

Za polaznike bez projekta:

 1. ispunjena prijavnica
 2. motivacijsko pismo
 3. CV polaznika (1-2 stranice)
 4. kratak opis produkcijske kuće i popis produciranih djela (u razvoju, pretprodukciji, produkciji…) ako ga je moguće priložiti.

Kotizacija:

Nema kotizacije. Pokriveni su troškovi smještaja i obroka za vrijeme radionice, a dostupan je i ograničen broj djelomičnih stipendija za putne troškove.

Rok za prijavu je 30. siječnja 2020.

Poveznica za prijavuKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr