Istekao rok prijave
18/08/2019

EAVE - radionica o filmskom marketingu 2019.

Rok za prijavu

  • 13/09/2019

Vrijeme i mjesto

5. - 10. studenog 2019. u Luksemburgu

Dodatne informacije

Više informacija

Radionica EAVE posvećena marketingu namijenjena je producentima te profesionalcima iz područja marketinga, prodaje, distribucije i sl. Sastoji se od rada u grupi, plenarnih sesija u manjim grupama te individualnih tutorijala s mentorima, pri čemu će polaznici dobiti priliku raditi na strategiji marketinga, prodaje i razvoja publike.

Radionica se bavi promidžbom filmskog projekta za vrijeme njegova razvoja, produkcije, distribucije i prikazivanja. Sudionici radionice imat će mogućnost naučiti kako razviti marketinšku strategiju, kako raditi u skladu s međunarodnim prodajnim procedurama (s naglaskom na onima koje se odvijaju putem interneta/VoD-a), kako razumjeti prodajne i distribucijske ugovore, internetski marketing, produkciju i korištenje najava (trailera) i kratkih filmskih zapisa s prikazom prethodnog rada (showreela), distribucijsko poslovanje te plasiranje filma na festivalima. Radi se o četverodnevnom intenzivnom rezidencijskom programu.

Znanja o filmskom marketingu što ih pruža radionica EAVE, koja uključuju najučinkovitije marketinške poteze, svakako će biti od koristi njezinim sudionicima prilikom pozicioniranja vlastitih filmova.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr