28 dana
17/07/2020

EAVE-ova radionica za producente 2021.

Rok za prijavu

  • 31/08/2020

Vrijeme i mjesto

Prva sesija: 5. – 12. ožujka 2021., Luksemburg

Druga sesija: lipanj 2021., Orléans, Francuska

Treća sesija: listopad 2021., Katalonija, Španjolska

Dodatne informacije

Kontakt

satu@eave.org

Više informacija

O programu

EAVE Producers Workshop jednogodišnji je program profesionalnog usavršavanja koji se sastoji od triju intenzivnih radionica s naglaskom na razvoju projekata TV serija te igranih i dokumentarnih filmova. Program je namijenjen producentima koji već rade u filmskoj ili televizijskoj industriji te koji namjeravaju djelovati na europskoj razini putem koprodukcija ili umrežavanja. Također su moguće prijave profesionalaca iz srodnih industrija (npr. pravo, financije, festivali, prodaja i distribucija, državni i regionalni fondovi…).

Polaznici se mogu prijaviti s projektima ili bez njih. Rad se odvija u grupama uz vodstvo iskusnih producenata i stručnjaka iz srodnih djelatnosti sa svrhom razvoja projekta, profesionalizacije i uključivanja u mrežu europskih producenata.

Valjana prijava mora sadržavati jedan dokument u PDF-obliku (uključujući ispunjen obrazac prijave i ostale dokumente), jednu fotografiju/portret i potvrdu plaćanja prijave u iznosu od 150 eura.

Rok prijave je 31. kolovoza 2020.

Kotizacija

Naknada za prijavu: 150 eura.

Plaćanje nakon odabira

Kotizacija za producente s projektom iznosi 3000 eura, a za one bez projekta 2000 eura.

Za sudjelovanje scenarista u radionicama plaća se dodatnih 600 eura za pojedinačnu radionicu.

Plaćanje prije svake pojedine radionice

Naknada za konferencijske troškove po radionici (smještaj i puni pansion) za sve polaznike (uključujući pridružene scenariste) iznosi 1600 eura.

Stipendije

Radionica EAVE nudi i stipendije.

Detaljnije informacije o prijavi i ostalim uvjetima možete pronaći na poveznici.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr