Istekao rok prijave
23/10/2019

East Doc Platform 2020.

Rok za prijavu

  • 08/11/2019

Vrijeme i mjesto

od 7. do 13. ožujka 2020., Prag (Češka)

Dodatne informacije

Više informacija

Praški Institut dokumentarnog filma u suradnji s Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma o ljudskim pravima One World organizira East Doc Platform, najveću koprodukcijsku i distribucijsku platformu namijenjenu dokumentarnim filmovima srednje i istočne Europe. Deveto izdanje najvećeg mjesta susreta međunarodnih profesionalaca u području dokumentarnog filma objavljuje poziv za prijavu projekata, uključujući kratkometražne, i to u razvojnoj, produkcijskoj ili postprodukcijskoj fazi.

East Doc Forum

Dugometražni projekti u razvoju ili ranoj fazi produkcije mogu sudjelovati u East Doc Forumu, najstarijem i najvećem programu predstavljanja (pitchingu) u regiji. Pitchingu prethodi petodnevna pripremna radionica, a nakon predstavljanja slijede dva dana rezervirana za okrugle stolove i individualne sastanke.

East Doc Market

East Doc Market dvodnevni je sajam koji nudi mogućnost predstavljanja dugometražnih projekata u kasnijim fazama produkcije ili postprodukciji međunarodnim financijerima, prikazivačima, distributerima, prodajnim agentima i predstavnicima festivala.

East Doc Interactive

East Doc Interactive program je namijenjen projektima inovativnih tehnologija, transmedije, interaktivnog pripovijedanja u potrazi za partnerima i suradnicima, a čine ga petodnevna pripremna radionica, pitching u okviru East Doc Foruma i dva dana za naknadne konzultacije i sastanke.

Izabrani projekti također su u konkurenciji za East Doc Platform Award. Nagrada u vrijednosti od 7500 eura bit će dodijeljena najboljem projektu u razvoju i produkciji.

Rok za prijavu je 8. studeni 2019.

Link za prijavu: https://forms.dokweb.net/edp/Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr