Istekao rok prijave
08/03/2010

Documentary Campus: 1. simpozij 2010.

Rok za prijavu

  • 15/03/2010

Vrijeme i mjesto

20. – 21. ožujka 2010. u Grazu u Austriji

Dodatne informacije

Kontakt

Documentary Campus,
Einsteinstrasse 28,
81675 München,
Njemačka
tel.: +49 89 410 739 30

Više informacija

Ova trodnevna radionica pod nazivom Moj novac, moj film bavi se novim izvorima financiranja dokumentarnih filmova. Dugi niz godina elektronički su mediji bili glavni izvor financiranja neovisnih dokumentarnih filmova, no sada se stvari mijenjaju.

Na radionici će se istraživati stvarni investicijski troškovi filmskih fondova, društvenih institucija, nevladinih udruga i tvrtki, s naglaskom na očekivanoj ekonomskoj i promidžbenoj koristi od financiranja. Jednako će se tako propitivati možebitne promjene investicijske politike nacionalnih filmskih instituta te će se davati savjeti o tome kako pristupiti tijelima koja mogu biti izvor financiranja.

Kotizacija

  • 170 € (puna cijena)
  • 110 € (za studente i polaznike iz Istočne Europe)


Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]