Istekao rok prijave
01/02/2021

DOCU ROUGH CUT BOUTIQUE 2021.

Rok za prijavu

  • 08/02/2021

Vrijeme i mjesto

u ožujku 2021. (online ili hibridno izdanje radionice, Budimpešta),

u lipnju 2021. (online ili rezidencijalna radionica, Sofija) i

u kolovozu 2021. (rezidencijalna radionica, Sarajevo).

Dodatne informacije

Kontakt

Više informacija

Docu Rough Cut Boutique program je usavršavanja temeljen na suradnji Sarajevo Film Festivala i Balkan Documentary Centera.

Naime, putem platforme Docu Rough Cut Boutique u fokusu su dokumentarci u naprednoj, odnosno završnoj fazi montaže.

Radionica se sastoji od tri sesije koje podrazumijevaju tutorijale o montaži, grupni rad te individualne sastanke s renomiranim dokumentarnim stručnjacima i profesionalcima, a održavat će se:

u ožujku 2021. (online ili hibridno izdanje radionice, Budimpešta),

u lipnju 2021. (online ili rezidencijalna radionica, Sofija) i

u kolovozu 2021. (rezidencijalna radionica, Sarajevo).

Kulminacija programa usavršavanja je uoči ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, na kojem će pet projekata biti predstavljeno u sklopu programa "CineLink Industry Days", i to ispred donositelja odluka (direktori fondova/filmski centri, prodajni zastupnici, distributeri, predstavnici TV kuća i festivalski programeri), a s ciljem pomaganja u njihovim završecima te poboljšanja distribucijskih mogućnosti.

Kotizacija:

Kotizacija po timu iznosi 1000 eura, a podrazumijeva:

  • školarinu, smještaj i prehranu
  • djelomično pokrivanje putnih troškova
  • akreditacije te pristup industrijskim događanjima.

Napomena: tim se sastoji od redatelja i montažera. Producent također može sudjelovati ako financira dodatne troškove dnevnica. Postoji mogućnost dobivanja stipendija, ali nakon završetka postupka odabira.

Za registraciju, obratite pozornost na ovu poveznicu: registracija !Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr