Istekao rok prijave
23/10/2019

CPH:FORUM - koprodukcijski forum 2020.

Rok za prijavu

  • 15/11/2019

Vrijeme i mjesto

od 24. do 26. ožujka 2020., Kopenhagen (Danska)

Dodatne informacije

Više informacija

CPH:FORUM trodnevno je događanje posvećeno razvoju i financiranju kreativnih i vizualno snažnih projekata s međunarodnim potencijalom, u formi dugometražnog filma, serije ili novih medija. Namijenjen je isključivo producentima i redateljima izabranih projekata, no ograničen broj mjesta dostupan je i filmskim profesionalcima koji žele sudjelovati u ulozi promatrača.

Središnji dio Foruma čini pitching u okviru kojeg će biti predstavljeno 45 projekata profesionalcima iz filmske industrije, uključujući potencijalne koproducente, ulagače (investitore) i distributere.

Projekti će moći biti predstavljeni u 5 kategorija:

  • FICTIONONFICTION: za djela hibridne forme između fikcije i nefikcije
  • CINEMA: za vrhunske dugometražne dokumentarce namijenjene kinodistribuciji, s međunarodnim potencijalom
  • F:ACT: za projekte koji povezuju filmsko stvaralaštvo i istraživačko novinarstvo i aktivizam
  • ART: za filmove na granici s vizualnim umjetnostima, namijenjene prikazivanju u kinima kao i institucijama namijenjenima vizualnim umjetnostima
  • SCIENCE: za kreativne dokumentarce i projekte u području novih medija s temom znanosti i tehnologije.

Najbolji pitching osvojit će Eurimagesovu koprodukcijsku nagradu za razvoj u vrijednosti od 15.000 eura. Osim prezentacije projekata CPH:FORUM nudi i individualne sastanke s potencijalnim partnerima te niz drugih neformalnih prilika za umrežavanje.

Za prijavu projekta plaća se nepovratna kotizacija u iznosu od 200 danskih kruna (približno 26 eura).

Kotizacija za sudjelovanje na Forumu iznosi 2750 danskih kruna (približno 370 eura).

Rok za prijavu je 15. studeni 2019.

Link za prijavu: https://vp.eventival.eu/cphdox/cphdox2020Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr