17 dana
30/06/2020

Connecting Cottbus 2020. - cocoPITCH i cocoWIP

Rok za prijavu

 • 15/07/2020
 • 20/08/2020

Vrijeme i mjesto

4. – 6. studenoga 2020., Cottbus, Njemačka

Dodatne informacije

Više informacija

Connecting Cottbus je program u okviru Filmskog festivala u Cottbusu čiji je cilj jačanje europskih koprodukcija. Naglasak je stavljen na projekte koji obuhvaćaju koprodukcije između zemalja zapadne i istočne Europe. Connecting Cottbus otvoren je također za producente izvan Europe koji iskazuju interes za suradnju s istočnoeuropskim tvrtkama.

cocoPITCH

Trinaest projekata dugometražnih igranih filmova u razvoju bit će izabrano za sudjelovanje na pitchingu ovog programa. Timovi sastavljeni od producenata i redatelja/autora predstavit će svoje projekte potencijalnim koproducentima, urednicima televizijskih i drugih programa, prodajnim zastupnicima, distributerima, predstavnicima filmskih fondova i financijerima.

Uvjeti za prijavu na cocoPITCH :

 • film mora biti dugometražni igrani film s najmanjim trajanjem od 75 minuta;
 • producent mora biti priključen projektu;
 • producent mora biti iz zemalja istočne, jugoistočne ili srednje Europe (uključujući Kavkaz i ostale zemlje bivšeg sovjetskog bloka) ili projekt mora biti tematski povezan s navedenim zemljama;
 • projekt mora biti u fazi razvoja;
 • projekt je u potrazi za međunarodnim koproducentima, financiranjem, prodajnim zastupnikom i/ili distribucijskim partnerom.

Prijave se primaju do 15. srpnja 2020.

cocoWIP 

U programu coco – Work in Progress šest odabranih projekata u fazi produkcije ili postprodukcije predstavit će njihovi producenti ili redatelji potencijalnim koproducentima, urednicima televizijskih i drugih programa, prodajnim zastupnicima, distributerima, predstavnicima filmskih festivala i financijerima.

Uvjeti za prijavu na cocoWIP :

 • film mora biti dugometražni igrani film s najmanjim trajanjem od 75 minuta;
 • producent mora biti iz zemalja istočne, jugoistočne ili srednje Europe (uključujući Kavkaz i ostale zemlje bivšeg sovjetskog bloka) ili projekt mora biti tematski povezan s navedenim zemljama;
 • film još uvijek nije dovršen i premijeru će imati najranije nakon održavanja programa Connecting Cottbus 2020.;
 • projektu još uvijek nije priključen međunarodni prodajni zastupnik.

Prijave se primaju do 20. kolovoza 2020.

Predstavnici odabranih projekata sudjelovat će u intenzivnom programu mentoriranja cocoLAB koji podrazumijeva rad sa stručnjacima iz područja scenarija, proizvodnje, financijskih i marketinških strategija, razvoja publike i predstavljanja projekata. Također, predviđeni su i individualni sastanci s potencijalnim partnerima.

Nagrade

Program dodjeljuje novčanu nagradu najboljem pitchu te će producentu istog projekta biti osigurana akreditacija za sljedeće izdanje Producers Networka na filmskom sajmu u Cannesu. Projekt će također biti nagrađen postprodukcijskim uslugama studija Avantpost u vrijednosti od 15.000 eura. Individualne konzultacije sa stručnjacima programa MIDPOINT osigurane su za tri projekta u razvoju. Najboljem projektu programa cocoWIP bit će dodijeljena nagrada u obliku postprodukcijskih usluga u vrijednosti od 35.000 eura te 5000 eura za dodatne troškove pod pokroviteljstvom postprodukcijske tvrtke D-Facto Motion.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr