Istekao rok prijave
10/06/2019

Connecting Cottbus 2019. – CocoPITCH i CocoWIP

Rok za prijavu

 • 17/07/2019
 • 22/08/2019

Vrijeme i mjesto

6. – 8. studenog 2019., Cottbus, Njemačka

Dodatne informacije

Više informacija

Connecting Cottbus je program u okviru Filmskog festivala u Cottbusu čiji je cilj jačanje europskih koprodukcija. Naglasak je stavljen na projekte koji obuhvaćaju koprodukcije između zemalja zapadne i istočne Europe. Connecting Cottbus otvoren je također za producente izvan Europe koji iskazuju interes za suradnju s istočnoeuropskim tvrtkama.

CocoPITCH

Rok prijave: 17. srpnja 2019.

Trinaest projekata dugometražnih igranih filmova u razvoju bit će izabrano za sudjelovanje na pitchingu ovog programa. Projekti će biti predstavljeni pred potencijalnim koproducentima, urednicima televizijskih i drugih programa, prodajnim zastupnicima, distributerima, predstavnicima filmskih fondova i financijerima.

Uvjeti za prijavu na CocoPITCH:

 • film mora biti dugometražni igrani film s najmanjim trajanjem od 75 minuta;
 • producent mora biti priključen projektu;
 • producent mora biti iz zemalja istočne, južne ili srednje Europe (uključujući Kavkaz i ostale zemlje bivšeg sovjetskog bloka) ili projekt mora biti tematski povezan s navedenim zemljama
 • projekt mora biti u fazi razvoja;
 • projekt je u potrazi za međunarodnim koproducentima, financiranjem, prodajnim zastupnikom i/ili distribucijskim partnerom.

Izabrane projekte predstavljat će timovi koji uključuju producenta i redatelja/autora.

CocoWIP

Rok prijave: 22. kolovoza 2019.

U programu Coco – Work in Progress predstavit će se šest odabranih projekata u fazi produkcije ili postprodukcije potencijalnim koproducentima, urednicima televizijskih i drugih programa, prodajnim zastupnicima, distributerima, predstavnicima filmskih fondova i financijerima.

Program se sastoji od jednodnevnog pripremnog programa CocoLAB, nakon kojeg tijekom idućih dvaju dana, u okviru programa One2One, slijede sastanci predstavnika projekata s potencijalnim partnerima.

Uvjeti za prijavu na CocoWIP:

 • film mora biti dugometražni igrani film s najmanjim trajanjem od 75 minuta;
 • producent mora biti iz zemalja istočne, južne ili srednje Europe (uključujući Kavkaz i ostale zemlje bivšeg sovjetskog bloka) ili projekt mora biti tematski povezan s navedenim zemljama;
 • film još uvijek nije dovršen i premijeru će imati najranije nakon održavanja programa Connecting Cottbus 2019.;
 • projektu još uvijek nije priključen međunarodni prodajni zastupnik.

Troškovi

Organizator pokriva troškove smještaja i djelomično putne troškove.

Nagrade

Program dodjeljuje novčanu nagradu najboljem pitchu te će producentu istog projekta biti osigurana akreditacija za sljedeće izdanje Producers Networka na filmskom sajmu u Cannesu. Projekt će također biti nagrađen postprodukcijskim uslugama studija Avantpost u vrijednosti od 15.000 eura, kao i individualnim konzultacijama sa stručnjacima programa MIDPOINT, koje će se održavati u okviru sajma When East Meets West u Trstu, s pokrivenim troškovima smještaja i akreditacije.

Najboljem projektu programa CocoWIP bit će dodijeljena nagrada u obliku postprodukcijskih usluga u vrijednosti od 35.000 eura pod pokroviteljstvom postprodukcijske tvrtke D-Facto Motion.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr