Istekao rok prijave
01/02/2021

'CIRCLE 2021. // Women Doc Accelerator'

Rok za prijavu

  • 28/02/2021

Vrijeme i mjesto

1. sesija  od 2. do 6.6.2021. u Crnoj Gori (točno mjesto održavanja će se dogovoriti naknadno),
2. sesija od 22. do 26.9. 2021.u Hrvatskoj (točno mjesto održavanja će se dogovoriti naknadno),
3. sesija 'Umrežavanje u okviru WEMW-a/Međunarodnog filmskog festivala u Trstu, u siječnju 2022.

Više informacija

CIRCLE // Women Doc Accelerator novi je program usavršavanja čiji je naglasak na osnaživanju redateljica i producentica koje rade u industriji dokumentarnog filma i to putem razvijanja projekata odabranih u različitim fazama, ali i „brušenjem” njihovih profesionalnih vještina te podizanjem svijesti i samopouzdanja. Svake se godine desetak sudionica programa CIRCLE upoznaje s najnovijim tendencijama u industriji i novim alatima te im se pruža uvid u pravilno pozicioniranje na tržištu i pomaže prilikom umrežavanja.

Navedeni program usavršavanja podrazumijeva sudjelovanje 12 filmašica (redateljica ili producentica) s jakim kreativnim dokumentarnim projektom u bilo kojoj fazi produkcije (od razvoja do 'grube montaže'/rough cut), a koje traže daljnju podršku za nadogradnju svojih profesionalnih vještina, razvoj svojih filmova s ​​vodećim stručnjacima te kako isti približiti široj profesionalnoj publici.

Radi se o tri sesije koje se održavaju redom:

1. sesija 'Detaljna analiza projekata i kreativni razvoj', od 2. do 6.6.2021. u Crnoj Gori (točno mjesto održavanja dogovorit će se bit će naknadno),
2. sesija 'Kreativni razvoj i pakiranje projekta', od 22. do 26.9. 2021.u Hrvatskoj (točno mjesto održavanja dogovorit će se naknadno),
3. sesija 'Umrežavanje u okviru WEMW-a/Međunarodnog filmskog festivala u Trstu, u siječnju 2022.

*Napomena - fizička održavanja svakako će ovisiti o situaciji vezanoj uz COVID-19 pandemiju!

Sudjelovanjem na radionici, možete osvojiti i sljedeće nagrade:

  • Syndicado Film Sales Award
  • EWA Network - Women's Talent Development Award
  • Cineuropa Marketing Prize

Što je sve potrebno za prijavu pogledajte ovdje.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr