Istekao rok prijave
24/06/2020

CineLink Work in Progress 2020.

Rok za prijavu

  • 01/07/2020

Vrijeme i mjesto

16.-19. kolovoza 2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Dodatne informacije

Više informacija

Sarajevo Film Festival i CineLink Industry Days objavili su poziv za prijavu projekata radi sudjelovanja u programu Work in Progress koji će se održati od 16. do 19. kolovoza 2020.

Work in Progress namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima u produkciji i postprodukciji. Cilj je programa predstaviti do osam odabranih projekata pomno selektiranim distributerima, prodajnim zastupnicima, umjetničkim izbornicima festivala, predstavnicima javnih fondova i post-produkcijskim kućama kako bi ostvarili uvjete za dovršavanje, promidžbu i plasiranje na međunarodnom tržištu.

Program potiče i prijave projekata izvan zemalja jugoistočne Europe poput zemalja sjeverne Afrike, Bliskog istoka i srednje Azije.

S obzirom na posljedice pandemije, projektima koji će biti u prvoj fazi snimanja omogućava se naknadna prijava u dogovoru s timom CineLink Work in Progress.

Rok za prijavu je 1. srpnja 2020.

Prijavnica je dostupna na sljedećoj poveznici.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr