Istekao rok prijave
07/01/2020

CineLink 2020.

Rok za prijavu

  • 01/02/2020

Vrijeme i mjesto

kolovoz, Sarajevo (BiH)

Dodatne informacije

Više informacija

Sarajevo Film Festival i CineLink Industry Days objavili su pozive za dugometražne igrane filmove, vrhunske dramske serije i kreativne dokumentarne projekte iz jugoistočne Europe i Kavkaza.

Koprodukcijski sajam CineLink – Prvi poziv za prijavu

Prijaviti se mogu novi dugometražni igrani projekti u fazama razvoja i financiranja debitantskih autora. Projekti mogu biti u vrlo ranoj fazi razvoja, ali moraju imati producenta, scenarista i redatelja. U prijavi je moguće priložiti prošireni scenoslijed (treatment), a scenarij će se naknadno zatražiti ako projekt uđe u uži krug izbora.

Autori odabranih projekata sudjelovat će u CineLinkovoj cjelodnevnoj radionici razvoja projekata u prvoj polovici travnja 2020. Imat će tada priliku surađivati s urednicima scenarija, razgovarati o svojim financijskim i produkcijskim planovima, osmišljavati marketinške strategije i raditi na općoj prezentaciji svojih projekata s vrhunskim stručnjacima. CineLinkov tim redovito će pratiti filmaše od travnja do srpnja 2020. radi pripreme sudjelovanja u događanju CineLink Days tijekom 26. Sarajevo Film Festivala (17. i 20. kolovoza 2020.).

Rok za prijavu je 1. veljače 2020.

Poveznica za prijavu

CineLink Drama

Osmišljen kao forum za razvoj i sufinanciranje platforme CineLink Industry Days, CineLink Drama predstavlja šest potpuno novih projekata ekskluzivne (high-end) serije iz jugoistočne Europe na okupljanju regionalnih i ključnih europskih prikazivača, operatora i distributera VoD-a i SVoD-a na javnim prezentacijama, nakon čega slijedi segment s pitanjima i odgovorima te pojedinačni sastanci na zahtjev.

Prijaviti se mogu nove vrhunske serije u razvojnoj fazi. Projekti mogu biti u vrlo ranoj fazi, ali prilikom prijave trebaju imati barem producenta i stvaratelja (scenarist je također pozvan na radionicu). Za prijavu je potrebno poslati sljedeće materijale: knjigu projekta i prošireni scenoslijed (treatment) ili scenarij prve epizode (potrebna su dva materijala).

Službeni je jezik programa engleski te se prijavnica i svi ostali potrebni materijali moraju podnijeti na engleskom jeziku.

Rok za prijavu je 1. veljače 2020.

Poveznica za prijavu

Docu Rough Cut Boutique

Program je organiziran u tri radna modula u Budimpešti (ožujak 2020.), Sofiji (lipanj 2020.) i Sarajevu (kolovoz 2020.). Sadržaj radionice uključuje uređivanje tutorijala, grupne sesije i pojedinačne sastanke s renomiranim stručnjacima i profesionalcima iz područja dokumentarnih filmova. Vrhunac je programa Sarajevo Film Festival – ondje će pet projekata biti predstavljeno donositeljima odluka koprodukcijskog sajma CineLink Industry Days (osnivačima, prodajnim agentima, distributerima, televizijskim programerima i programerima festivala) s ciljem da pomognu njihovom završetku i povećaju im mogućnosti distribucije.

Docu Rough Cut Boutique uključuje sljedeće nagrade:

  • Digital Cube – obuhvaća postprodukcijske usluge u vrijednosti od 20.000 eura
  • CAT&Docs – 2000 eura
  • HBO Europe – 2000 eura
  • IDFA – pobjedniku će se u cijelosti platiti sudjelovanje na festivalu IDFA 2020.
  • DOK Preview – poziv za predstavljanje projekta na DOK Leipzigu 2020.

Kotizacija iznosi 1000 eura po timu. Tim čine redatelj i montažer. Producent može prisustvovati programu ako pokrije svoje troškove. Dostupne su stipendije.

Službeni je jezik radionice engleski.

Rok za prijavu je 5. veljače 2020.

Poveznica za prijavuKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr