Istekao rok prijave
29/05/2019

CineLink 2019. – Work in Progress

Rok za prijavu

  • 30/06/2019

Vrijeme i mjesto

19. – 21. kolovoza 2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Više informacija

CineLink – Work in Progress dvodnevni je program koji se održava u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Sarajevu, a namijenjen je filmovima u postprodukciji.

Bit će izabrano 10 projekata za predstavljanje pozvanim prodajnim zastupnicima, umjetničkim izbornicima festivala, distributerima, postprodukcijskim kućama, predstavnicima javnih fondova itd., sve u cilju omogućivanja sredstava i prilika za dovršavanje projekta kao i za njegovu prezentaciju na međunarodnom tržištu.

Program je otvoren i za projekte izvan zemalja jugoistočne Europe, osobito za one iz zemalja sjeverne Afrike, Bliskog istoka i srednje Azije.

Prijavnica je dostupna na sljedećoj poveznici.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr