Istekao rok prijave
08/08/2018

CINEIndustry Film Market

Rok za prijavu

  • 15/09/2018

Vrijeme i mjesto

16. ‒ 17. studenog 2018., Skopje, Makedonija

Dodatne informacije

Više informacija

Festival europskog filma CINEDAYS organizira prvi filmski sajam CINEIndustry, koji će se održavati u Skopju od 16. do 28. studenog 2018. Izabrani projekti iz različitih balkanskih zemalja imat će priliku predstaviti se prodajnim agentima, distributerima i platformama VOD-a.

Poziv namijenjen produkcijskim kućama i filmašima balkanskih zemalja odnosi se na prijavu dugometražnih filmova u završnoj ili postprodukcijskoj fazi ili onih završenih u posljednjoj godini bez sklopljenih ugovora o distribuciji.

Pitching projekata održavat će se 16. i 17. studenog. Svaki odabrani sudionik imat će na raspolaganju dva dana za prezentaciju projekta kao i za mogućnost povećanja njegove vidljivosti.

Organizacijom festivala CINEDAYS bit će pokriveni troškovi boravka i prijevoza dvaju predstavnika po projektu.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr