Istekao rok prijave
22/07/2019

CEE Animation Workshop

Rok za prijavu

  • 05/09/2019

Vrijeme i mjesto

1. radionica: 29.11. - 5.12. 2019. / Ljubljana, Slovenija

2. radionica: ožujak 2020. / Tallinn, Estonija

3. radionica: svibanj 2020. / Třeboň, Češka 

Dodatne informacije

Kontakt

office@ceeanimation.eu

Više informacija

CEE Animation Workshop objavljuje javni poziv autorima iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta

CEE Animation Workshop podrazumijeva cjelogodišnji program edukacije, razvoja projekata i umrežavanja namijenjen producentima i njihovim kreativnim timovima, posvećen animiranim ili hibridnim projektima svih dužina i vrsta (kratki, cjelovečernji, serije). Cilj je pružiti edukaciju na području razvoja sadržaja, od savjetovanja prilikom rada na scenariju do konzultacija u vezi s umjetničkim aspektom i produkcijom. Predavanja i prezentacije najnovijih trendova s područja produkcije, marketinga i distribucije, studije slučajeva međunarodnih koprodukcija, financijske i pravne teme te druge važne elemente iznijet će priznati međunarodni stručnjaci.

Osobita će se pozornost posvetiti uključenju umjetnika različitih profila, koji će, surađujući u grupnom radu sa sudionicima, s njima razmijeniti svoja iskustva i vještine. Cilj je programa uključiti producente i kreativce u međunarodne mreže u industriji animacije te razvijati animirane projekte u skladu s trenutnim tržišnim i distribucijskim potrebama. Osim radionica na licu mjesta program uključuje priliku za predstavljanje projekata i savjetovanje putem interneta.

CEE Animation Workshop dijeli se na tri šestodnevna modula. Prvi će se baviti razvojem sadržaja, drugi produkcijom i financiranjem, a treći pristupom tržištu. Treći modul bit će organiziran u okviru CEE Animation Foruma, priznate platforme za razvoj projekata i pristup tržištu, na koji su pozvani neki od najvažnijih ljudi s područja animacije.

TKO MOŽE SUDJELOVATI?

1. producenti i članovi njihovog kreativnog tima (redatelj ili scenarist) s animiranim projektom u razvoju, bilo kojeg žanra ili dužine

2. stručnjaci s područja animacije bez projekta (predstavnici studija, djelatnici javnih i privatnih fondova, predstavnici tvrtki koje se bave prodajom, distribucijom i marketingom, predstavnici prikazivača itd.)

Na temelju ovog javnog poziva mogu se prijaviti samo podnositelji iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Cipra, Crne Gore, Češke, Estonije, Gruzije, Grčke, Hrvatske, Islanda, Latvije, Litve, Luksemburga, Mađarske, Makedonije, Malte, Moldavije, Norveške, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Tunisa, Ukrajine.

NAKNADA ZA SUDJELOVANJE

Producenti i dodatni član kreativnog tima  s animiranim projektom u razvoju: 2700,00 eura

Sudionici bez projekta: 1800,00 eura

Postoji mogućnost dodjele stipendija.

Naknada za sudjelovanje pokriva sve troškove organizacije i sudjelovanja u programu, uključujući smještaj i obroke za vrijeme radionice, scenaristička savjetovanja putem interneta te naknadu za sudjelovanje na forumu za razvoj projekata. Putni troškovi i dodatni troškovi koji gore nisu navedeni nisu pokriveni.

KAKO SE PRIJAVITI?

Molimo vas da ispunite prijavnicu i priložite sve potrebne dokumente do 30. kolovoza 2019.

Ako se prijavljujete za stipendiju, molimo vas da priložite i motivacijsko pismo u kojem ćete opisati zašto se prijavljujete. Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr